Főzőverseny a Boszorkányságokon

Helyi - szerző: KT

Fesztivál a bor és gasztronómia, az egészséges életmód, a helyi hagyományok jegyében kicsiknek és nagyoknak a mottója a Harkányi Boszorkányságoknak, melynek programkínálatát főzőverseny is színesíti. A felhívást a Harkányi Turisztikai Egyesület tette közzé. 

Főzőverseny kiírás profi és amatőr csapatoknak

 

A verseny célja

Helyi hagyományteremtés és közösség-fejlesztés, lakossági szórakoztatás és turisztikai élmény, látványosság biztosítása

 

A verseny helye és ideje

2012. május 26-án szombaton Harkány, Zsigmondy sétány, 10-13 óráig főzés, 13-15 óráig zsűrizés

 

Zsűri

Baranyai gasztronómiai szakemberek

 

Díjazottak (serleg + oklevél)

Amatőrök főzőversenye:                   1-3 helyezett+ 1 különdíj

Vendéglátósok versenye:                  1-3 helyezett+ 1 különdíj

 

Nevezési feltételek

Amatőrök főzőversenye:                   2.500,- Ft/csapat

Vendéglátósok versenye:                  nevezési díj nincs, de minden étterem legalább 20 adag ételt felajánl kóstoltatásra

 

Nevezési határidő

A nevezési lap kitöltése és visszaküldési határideje: 2012. május 22.-ig. (HTE Tourinform Iroda, Harkány, Kossuth Lajos utca 7.)

A kategóriánkénti nevezési díj befizetési határideje: 2012. május 24.-ig. (HTE Tourinform iroda)

 

Általános nevezési feltételek

  • A csapatok létszáma maximum 4 fő.
  • A résztvevők saját maguk gondoskodnak a szükséges nyersanyagokról és eszközökről (beleértve a sátrat is), helyszínen csak a tűzifát és a tűztálcát biztosítjuk.
  • Ajánlott, hogy a versenyzők helyi termékeket használjanak fel a főzéshez, legalább egy terméknek kötelezően helyinek kell lenni, amelyet a zsűrinek majd meg is kell nevezni.
  • A zsűri az értékelésnél figyelembe veszi a csapatok ötletességét a főzési környezet kialakításában, valamint az ételeket a zsűrinek bemutató kóstoltatás, tálalás esztétikusságát is.
  • Vízvételi lehetőség rendelkezésre áll, külön áramvételi lehetőséget azonban nem tudunk adni a csapatok számára.
  • Minden ételt szabadtűzön (fatüzeléssel), bográcsban kell elkészíteni.
  • Támogatójegy ellenében kóstolót csak a kitelepülési engedéllyel rendelkező vendéglátóhelyek adhatnak.
  • A versenynapon 8 órától csapatonként egy forgalmi rendszámmal ellátott engedéllyel rendelkező gépjárművel lehet behajtani a főzésre kijelölt területre, amivel 9:30-ig ki kell állni a parkolóba.
  • A rendezvény teljes időtartama alatt tilos hang- zaj keltésre alkalmas eszközöket üzemeltetni.
  • A zsűri 9:30-kor a nagyszínpadon részletes eligazítást ad a zsűrizés menetéről.

 

Vendéglátósok versenye

  • Csak harkányi telephellyel, működési és kitelepülési engedéllyel rendelkező vendéglátóhelyek csapatai indulhatnak.
  • A zsűri a helyi alapanyagokból olcsó, egészséges de laktató ételt készítő csapatok munkáját értékeli. Legalább egy terméknek kötelezően helyinek kell lenni, amelyet a zsűrinek majd meg is kell nevezni.