Szerelmi háromszög Baranyában – baltás gyilkossággal

Baranya - szerző: HH

Amíg börtönben ült szerelme bántalmazásáért, volt szerelme mással jött össze. Szabadulása után baltával verte agyon az új szeretőt, ám januárban elfogták. Most nagyon úgy tűnik, visszaküldik a hűvösre, a nő pedig bűnpártolásért felelhet.

 

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki volt szerelmének új élettársát szúrta le – közölte az ügyészség.

 

A férfi 2016. augusztusában szabadult a börtönből, ahova többek között azért került, mert volt élettársát bántalmazta. Amíg a börtönben volt, barátnője új kapcsolatot alakított ki. A férfi szabadulását követően felvette a kapcsolatot volt párjával, többször találkoztak, a nő próbált albérletet szerezni a férfinak.

 

Tavaly szeptemberben a vádlott elment volt élettársának a lakásához. A nő új társa – a későbbi sértett – a férfit elakarta zavarni, ő azonban nem ment el, majd a lakásban közöttük vita alakult ki az asszony miatt. A vádlott megpróbálta a volt élettársát a lakásból kihúzni, míg a sértett ezt megakarta akadályozni. A vita során a sértett védekezésképpen egy kést vett elő, mellyel többször a vádlott felé szúrt. Ekkor a vádlott ököllel a sértettet arcon ütötte, melynek következtében az arccsontja eltört majd a földre esett. Ezután a szobában található baltával három alkalommal fejbe is verte.

 

A bántalmazást követően az asszony bejelentést tett a rendőrségen, azonban valótlanul azt állította, hogy ismeretlen személy bántalmazta élettársát. A telefonhívás után az elkövető a helyszínt elhagyta, elbújt, majd a helyszínelést követően visszatért a házba, ahol megmosakodott, volt társától tiszta ruhát kapott. Ezt követően a férfi volt élettársával a helyszínt elhagyta és 2017. január végén történt elfogásukig Pécsen bujkáltak.

 

A sértett a bántalmazás következtében a kórházban elhunyt. A férfi cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas, míg volt élettársa bűnpártolást követett el.