Jótékonysági koncertet rendez a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány

Életmód - szerző: HH

A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Pécsi Vonósok is fellépnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány debreceni és pécsi Adventi dallamok című jótékonysági koncertjein.

 

A pécsi Kodály Központban december 9-én megrendezésre kerülő est bevételét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház számára ajánlják fel mindennapos működésének könnyítésére. A koncert fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

 

Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat egyaránt felvonultató műsorban egyebek mellett Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.

 

A koncerteken fellép továbbá Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtózokból ismert Kökény Tamás (nagybőgő), Szüts Apor (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Bojtos Luca (ének), Holozsai Eszter (fuvola), Szauer Bianka (hárfa), valamint Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok.