Nyugdíjtanácsadói napot szerveznek a németországi munkavállalóknak

Gazdaság - szerző: KT

Ismét magyar-német nyugdíjtanácsadói napra kerül sor Pécsen. Október 12-én, csütörtökön a nyugdíjbiztosítási szervek szakemberei várják mindazokat, akik Németországban dolgoztak vagy dolgoznak, és munkaviszonyuk kapcsán szakértői tanácsot kérnének.

 

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a Deutsche Rentenversicherung Bund munkatársaival közösen szervezte meg Pécsett a magyar-német nyugdíjtanácsadói napot, tekintettel Baranya megye és Pécs lakosságának a magyar-német relációban betöltött kiemelkedő szerepére. A baranyai megyeszékhelyen utoljára 2013 októberében került sor hasonló rendezvényre, akkor közel hetvenen éltek a személyes konzultációs lehetősséggel.

 

A nemzetközi nyugdíjtanácsadói nap elsődleges célja az ügyfelek tájékoztatása a magyar, illetve a német nyugdíjjogosultság és szolgálati idő tekintetében. A személyre szabott tanácsadás az ügyfelek számára ingyenes, a zavartalan és gyors ügyintézéshez a Pécsi Járási Hivatal Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztályának Mártírok útja 12. szám alatt található ügyfélszolgálatán három munkaállomást biztosít a Kormányhivatal.