Közösségi kezdeményezéssel épülne játszótér

Közösségi kezdeményezéssel épülne játszótér

Helyi - szerző: SzR

Csúszdával, hintával és homokozóval képzelték el a Kőrösi és Alkotmány utca kereszteződésében lévő területet a környéken lakó szülők és nagyszülők, egyelőre nem kaptak önkormányzati támogatást ötletükhöz. Most azon gondolkodnak, hogy saját szervezésben építik meg az élményparkot.

 

 

Két hinta, egy homokozó és egy csúszda – ez állt a testület elé terjesztett kérvényben, melynek ívét harmincan írták alá. A kérést a megküldött határozatban feltüntetett indoklás nélkül elutasították. A környékbeliek most szélesebb körben terveznek aláírást gyűjteni, amivel újból beadnák kérvényüket. Az sem kizárt, hogy gyűjtést szerveznek a cél érdekében – erre irányuló felajánlás már érkezett is.

 

A tervezett játszótér három úttest szegélyezte füves területen egy kocsma közelében épülne. A döntésről szóló bizottsági és testületi ülés jegyzőkönyve még nem érhető el a város honlapján, kérdéssel fordultunk a város jegyzőjéhez, melyben az indoklás mellett a lehetőségekre is kitértünk. Mint dr. Markovics Boglárka jelezte, a kérést természetesen nem indoklás nélkül utasították el, részletes választ későbbre ígért.

 

Kacsúr Tamás, lapunk korábbi főszerkesztője, a kiadás tulajdonosa jelezte: nem szeretné, hogy Harkányban is úgy tűnjön, napjainkban egy kisgyermekes családnak több esélye van, hogy stadion épüljön a közelében, mint játszótér, ezért amennyiben a testület korábbi döntésével ellentétben ám anyagi hozzájárulás nélkül mégis támogatná a kezdeményezést, szerkesztőségünk 50 ezer forintot ajánl fel a célra, illetve igény és ilyen jellegű népi kezdeményezés esetén magára vállalja a támogatók plakettjeinek elkészíttetését.

 

Görföl Róbert az esettel kapcsolatban leszögezte, a játszótér megfelelően előkészített fa kiegészítő elemei – mint például a homokozó szegélye vagy egy kerítés – igazán készülhetett volna a fürdőben kivágott fákból. Mint rámutatott, a helyszínre szállított és gyártó által összeszerelt játszótér – a megjelölt tartalommal, kiskereskedelemben kapható fa illetve műanyag elemekből és az egyéb kiegészítőkkel, tartozékokkal – már 500 ezer forint befektetéssel is megvalósítható. A harkányi közösségben pedig megvan az a potenciál, mely egy ilyen kezdeményezést sikerre vihet – fogalmazott.