Rogán az önkormányzatoktól kéri be a reklámszerződéseket

Belföldi hírek - szerző: SZTO

Egy budapesti fideszes önkormányzat jegyzője juttatta el az Indexnek azt a levelet, melyben a Miniszterelnöki Kabinetiroda érdeklődik a reklámszerződések iránt. 

 

A kormánypárt kétharmad hiányában nem tudta átütni a közterületi reklámtörvényt, ezért egyszerű többséget igénylő módosítást csinált a jobbikos plakátokat ellehetetlenítő törekvése érdekében. Az ellenzéki pártok azonban kijátszották azt, és a kormány saját eszközével, párt megjelölése nélkül vagy magánszemélyként feladott hirdetések útján hirdetik akaratukat.

 

A Rogán-minisztérium ezért egyesével kéri be az önkormányzatok reklámszerződéseit, melyet állítása szerint a részletes gyakorlat megismerése érdekében tesz. Egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy van-e az önkormányzatoknak közterületi reklámozással kapcsolatos szerződésük és bekéri az ezzel kapcsolatos szerződéseket, ha nincs, el kell küldeni a azokat a rendeleteket, amik lehetővé teszik a közterületi reklámozást. Azt is meg szeretnék tudni, a különböző plakáthelyekre vonatkozóan történt-e bármilyen intézkedés – például eltávolítás.