Ingerküszöb: Balog Zoltán szerint Farkas Flórián balhémentes

Belföldi hírek - szerző: HH

Úgy tűnik, az emberminiszter háttal ült a moziban, amikor a magyar sajtó a cigány érdekvédelmi szövetség botrányaitól volt hangos. Mindenesetre a 25-ből 4 évre tekint csak vissza szívesen.

 

 

Balog Zoltán a Lungo Drom 27. születésnapi partiján szelte a tortát Farkas Flóriánnal, aki szerinte

 

az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

 

Az emberi erőforrások papminisztere szavai azért is számítanak furcsának, mert – az egyébként 11 éve regnáló – Farkas vezetése során úgy tűnt el több mint egymilliárd forint az Országos Roma Önkormányzat foglalkoztatási programjában, hogy gyakorlatilag nem juttattak munkához hátrányos helyzetű romát.

 

2012-13 között Farkas elnöklete alatt robbant ki a kamukifizetések botránya is, majd épp Balogék mondták ki, hogy a foglalkoztatási programból szinte semmi sem valósult meg, és a milliárdos támogatás visszafizetésére kötelezték az ÖRO-t.

 

A cigányok legutóbb azzal kerültek a hírekbe, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnökének pizzériájába volt bejegyezve a cigány önkormányzat megyei irodája. A havi fenntartási költség 450 ezer forint volt, de több százezer egyéb jogcímen is eltűnt. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult nyomozás.