Hamis jogsival zárta az élő adásban bemutatott betörést

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy budapesti férfi ellen, aki tavasszal ismeretlen társával betört két pécsi lakásba. Az azonban nem volt meg neki, hogy az egyikben biztonsági kamera rögzítette az akciót.

 

A vádlott és társa 2017. áprilisában azért utazott Budapestről Pécsre, hogy lakásokba törjenek be. Egy társasházi lakást törték fel először, innen fényképezőgépeket és más műszaki cikkeket loptak el. Ezt követően betörtek a szomszéd lakásba is, ahonnan értékes karórát, ékszereket vittek magukkal – közölte az ügyészség.

 

A betörést ugyanakkor érzékelte az első lakásban működő biztonsági rendszer, amely értesítést küldött a tulajdonosnak, aki így munkahelyi számítógépén nézte végig, ahogy a két férfi a lakását átkutatja. Értesítette a rendőrséget, akik éppen akkor értek a társasházhoz, amikor a vádlott és társa a házat elhagyta. Az egyikük kereket oldott, a másikat viszont elfogták és lopás bűntette miatt indítottak ellene nyomozást.

 

A házi műsorért egytől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, de a tizenkilencre is lapot húzott:  az intézkedő rendőröknek egy hamis szlovák jogosítvánnyal akarta igazolni magát.