Fröccsét itta, majd jött a megdöglesz te szemét

Baranya - szerző: HH

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen, aki barátját egy közös italozás alkalmával leszúrta – közölte az ügyészség.

 

 

A két férfi baráti viszonyban volt, májusban együtt italoztak a sértett komlói lakásában. Estére mindketten berúgtak, és össze is vesztek. A vita alkalmával egymásnak estek, kölcsönösen ütötték egymást. Egy idő után a sértett abbahagyta a verekedést, újabb fröccsöt töltött magának. Ekkor azonban a vádlott egy kést vett magához, majd megdöglesz te szemét felkiáltással hátba szúrta a barátját. A vádlott kihúzta a kést a sértett hátából, majd tovább ivott. A mentőket és a rendőrséget egyik ismerősük hívta ki.

A szúrás következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, életét csak a szakszerű, időben érkező orvosi beavatkozás mentette meg. A férfi cselekménye az emberölés bűntett kísérletének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés – szögezte le dr. Varga- Koritár György főügyész.