Előzetesbe került a harkányi késelő – részletek

Baranya - szerző: KT

Elrendelték annak az osztrák állampolgárságú férfi előzetes letartóztatását testi sértés bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt, aki a múlt héten késelt Harkány határában – közölte a Pécsi Járásbíróság.

 

A nyomozás eddig rendelkezésre álló adatai szerint a drávapalkonyai férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy november 8-án Harkányban ellopott egy kerékpárt, majd azzal egy ismerőse munkahelyére ment, az egyik körforgalomnál lévő őrbódéhoz. A haverral közösen megittak egy sört, amit ő vitt oda. Amikor a házigazda bement a lakókocsijába, a gyanúsított is követte, ám ott közölték vele, hogy oda nem mehet be. Ekkor vette elő a rugós kést.

 

A sértett kihátrált a lakókocsiból, de a gyanúsított követte, és dulakodás közben megszúrta. A sérült a földre esett, ahol tovább rugdosta a drávapalkonyai. A történteknek az arra járók vetettek véget, úgy tudjuk, az ügyben az E.On munkásait is kihallgatták tanúként.

 

Alaposan tartani lehet attól, hogy a Magyarországon már büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el – közölte dr. Barkaszi Attila sajtószóvivő. A gyanúsított a bíróság egy hónapra szóló határozata ellen fellebbezést jelentett be.

 

A rendőrség a napokban azt közölte, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közöl részleteket a közbiztonságba vetett hitet is megingató ügyről. A bíróság szerint a részletek ismertetése nem sérti ezen érdekeket.