Jövő héten Harkányban is kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

Helyi - szerző: HH

Csütörtökön országszerte megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése. A nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a postások viszik ki a 10 ezer forintos juttatást.

 

Míg az utalványokat országosan 2,7 millióan, Harkányban mintegy 1600 jogosult kapja meg – várhatóan a jövő héttől. A jegyeket 2019 év végéig a boltokban vagy az azt elfogadó éttermekben lehet levásárolni.

 

Ha a postás nem találja otthon a nyugdíjast vagy az átvételre szintén jogosult közeli hozzátartozót – például a vele egy háztartásban élő házastársat vagy gyermekét -, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel tíz munkanapon belül személyesen is át lehet venni az utalványt a postán. Ha ez idő alatt sem keresik, később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.

 

Erzsébet-utalványokat 25 jogcím alapján kézbesítenek, így egyebek mellett az öregségi, az özvegyi vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék vagy fogyatékossági támogatás után.