Sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Baranya - szerző: HH

Szombatra a fél országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kiemelték továbbá, hogy szombat délutántól a Dunántúl északi részén viharossá fokozódik a szél.

 

 

A sűrű köd veszélye miatt Baranya mellett Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér,Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére is kiadtak figyelmeztetést.

 

A Kárpát-medencét északnyugat felől egy ciklon hidegfrontja közelíti meg, amely szombat este éri el Magyarországot, és vasárnap vonul át az ország felett. Szombaton a köd legtovább az ország északkeleti harmadán marad meg. Estig legfeljebb néhol lehet gyenge eső, vasárnap hajnaltól várható intenzívebb csapadék, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet régiónkban 13-14 Celsius-fok körül alakul.

 

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben többfelé várható csapadék, a dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hő is előfordulhat. A szél erős, akár viharos lehet. Vasárnap a maximumhőmérséklet 6 fok környékén alakul térségünkben.