Fekete hétvége: nyolcan haltak meg az ország útjain

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén 139 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez hívtak rendőrt. Hat halálos kimenetelű közlekedési balesetben 8 személy vesztette életét, míg 31 súlyos, 102 pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Baleset Szolnok határában – fotó: Mészáros János, MTI

 

Szombat kora reggel a nagy ködben egy román Ford Transit kisbusz és egy nagyobb, magyar jelzésű autóbusz ütközött frontálisan össze Szolnok közelében. A balesetnek egy személyautó is részese volt, aki hátulról rohant a kisbuszba. A Ford Transit utasai közül hárman meghaltak, két elhunytat a szolnoki tűzoltók feszítővágóval emeltek ki a járműből. Nyolcan könnyebben, négyen súlyosan megsérültek.

 

Halálos baleset történ szombat délelőtt az M7-es autópályán is, ahol egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze a 65-ös kilométerénél. A tűzoltók a személyautóban utazó két embert feszítővágóval emelték ki a roncsból, egyikük életét már nem lehetett megmenteni.

 

A délelőtti órákban a Csongrád megyei Szikáncs közelében egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült, amikor egy személyautó sofőrje Hódmezővásárhely felől a kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, amely emiatt az árokba csapódott. A járműben utazó két ember nem kapcsolta be a biztonsági övet, és kirepültek az autóból. A sofőr életét már nem sikerült megmenteni.

 

Vasárnap kora hajnalban Abony térségében egy személyautó egy gyalogost gázolt el, aki a helyszínen életét vesztette.

 

Vasárnap este egy gyermek halt meg abban a közlekedési balesetben, amely vasárnap kora este történt a Hajdú-Bihar megyei Tépe és Berettyóújfalu között. Egy személyautó Tépe felé tartva nekiment az előtte haladó, hét szarvasmarhát szállító mezőgazdasági járműnek, majd a két jármű összeütközött a Berettyóújfalu irányából érkező kamionnal. Öten sérültek meg, közülük egy gyermek olyan súlyosan, hogy az újraélesztése nem járt sikerrel, a helyszínen életét vesztette. Egy felnőtt beszorult a személyautóba, őt a katasztrófavédelem feszítővassal szabadította ki. A sérülteket a mentők kórházba szállították.

 

Öten sérültek meg a budapesti balesetben csütörtökön, közülük hárman rendőrök. Fotó: Mihádák Zoltán, MTI