Szemléletformáló előadást tartottak az iskolában

Helyi - szerző: HH

A fogyatékkal élők mindennapjaiba, szokásaikba nyerhettek betekintést a harkányi iskolások. Az érzékenyítő előadás jóvoltából a fiatalok közelebb kerültek embertársaikhoz és megérthették őket, mialatt gyakran látott eszközeik nagy részét is kipróbálhatták.

 

December harmadika a fogyatékkal élők világnapja – emlékeztetett dr. Lővei Csilla, aki a harkányi iskolában tartott szerda délután előadást. Az interaktív foglalkozás célja, hogy az azon résztvevők értsék, mit jelent fogyatékkal élni, ne féljenek tőlük, és egyebek mellett megértsék azt is, hogy a fogyatékosoknak ugyanolyan jogaik vannak, mint az egészséges embereknek – ismertette a rehabilitációs szakorvos.

 

Az irányított beszélgetést követően a foglalkozás gyakorlati egységében a diákok megismerkedhettek az olyan gyakran látott eszközökkel, mint a bot, járókerettel, könyökmankó vagy a kerekesszék. Segédeszközök igénybevételével kipróbálhatták azt is, milyen süketnek vagy épp vaknak lenni, de ízelítőt kaphattak a paralimpiai sportág, a csörgőlabda játékából is.

 

A Siklósi Kórház Egészségfejlesztési Irodája szervezésében tartott elfogadást is elősegítő szemléletformáló előadás különösen fontos szerepet tölt be Harkányban, ami évtizedek óta a rehabilitáció egyik központjának számít – nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi viszonylatban is.