WTCC: Michelisz világbajnok második lett

WTCC: Michelisz világbajnok második lett

Nagyvilág - szerző: HH

Michelisz Norbert második helyen zárta a túraautó-világbajnokságot, miután az utolsó versenyhétvége, a Katari Nagydíj pénteki második, fő futamán nyolcadik helyen ért célba, míg az éllovas Thed Björk negyedik lett.

 

 

A Honda gyári csapatának Baranya megyei Himesházáról származó pilótája 16,5 pontos hátrányból, a 11. helyről várhatta a záró viadalt, a Volvo svéd versenyzője pedig a negyedik pozícióból indult.

 

A rajtot jól kapta el Michelisz, a második kör elejére a nyolcadik helyre lépett előre, a kissé beragadó Björköt viszont eddigre visszaengedte eredeti pozíciójába a csapattársa. Michelisz beszorult a volvós Yvan Muller mögé, s nem is tudta megelőzni őt. Így is pályafutása legjobb idényét érte el azzal, hogy 255 pontot gyűjtve második lett. A vb-címet Björk 283,5 ponttal szerezte meg.

 

Nagyon csalódott vagyok a futamok után, mert nem voltam olyan helyzetben, hogy önerőből támadjak – mondta a Facebook-oldalán közzétett videóban Michelisz, aki a magyar autósport első világbajnoki érmét nyerte. Második lettem év végén, van ennél azért rosszabb is a világon, de most még csalódást kelt bennem az elszalasztott világbajnoki lehetőség – tette hozzá.