Nem rontják el a szolgáltatók az ünnepeket

Nem rontják el a szolgáltatók az ünnepeket

Belföldi hírek - szerző: HH

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az E.on csoport felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat lakossági ügyfeleinél az ünnepi időszak alatt. A Nemzeti Közművek közölte: kiterjeszti a kikapcsolási moratóriumot az áramszolgáltatásra is.

 

Az E.on a tartós számlafizetési gonddal küzdő családok helyzetének segítésére szünetelteti a 63 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolásokat a december 15. és 2018. január 7. közötti ünnepi időszakban.

 

Ezzel az évek óta önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván a vállalat csoport hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakban minden ügyfele számára biztosított legyen az áramellátás. A kikapcsolási eljárás felfüggesztése azokra a lakossági ügyfelekre érvényes, akik az E.on Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban. Az önkéntes vállalás más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.

 

A Nemzeti Közművek a villamos energia üzletágában is önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal december 16. és 2018. január 7. között, hogy az ünnepi időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül. Ez nem csak a védett fogyasztókra, hanem a 60 napon túli számlatartozást felhalmozó lakossági ügyfelekre is vonatkozik, a társaságcsoport nem lakossági ügyfeleire azonban nem. A NKM Nemzeti Közművek Zrt. kedden közölte, hogy önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállal a lakossági földgázszolgáltatásra december 16. és 2018. január 7. között.