Hétvége: a csúszós utak is szedték áldozataikat

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén 166 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez hívtak rendőrt. Hat halálos szerencsétlenségben hatan haltak meg, 38 súlyos, 122 pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Vác közelében. A sofőrök súlyos sérüléseket szenvedtek. fotó: Katasztrófavédelem

 

Pénteken késő este Pécsen gázolt halálra egy gyalogost egy személygépkocsi. A baleset a Nendtvich Andor út és a Gosztonyi Gyula utca kereszteződésében történt. Az elgázolt gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Belehalt sérüléseibe az a 61 éves férfi, akit autója mellett gázolt el egy tehergépkocsi pénteken Jászberény külterületén. Egy karambol után a két sofőr az út szélén egyezett meg a felelősség kérdésében, amikor az egyik a ködös időben, sötét ruhában, szabálytalanul ment vissza járművéhez az úttesten keresztül, és egy tehergépkocsi elütötte. Kórházba szállítás közben halt meg.

 

Szombaton Gyöngyös és Gyöngyöshalász között az úton ütöttek el egy járókelőt, aki belehalt sérüléseibe. Szintén szombaton, este a Csongrád megyei Szatymazon egy nőt ütöttek el, aki féktávon belül, nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen lépett az útra.

 

Vasárnap a Zala megyei Sárhidán gázolt halálra gázolt egy úttesten átkelő gyalogost egy személyautó.