Kalózvilág, óriásdaru és pneumatika – beköltözött a Lego a fürdőbe

Helyi - szerző: KT

A nemrég megnyílt gyermektérhez is igazodó karibi kalózvilágot hoztak el Harkányba a Kockabarátok. A fürdőbe szombaton és vasárnap ellátogató gyermekek egyebek mellett kalózokkal és bennszülöttekkel is találkozhatnak, de kipróbálhatják és megérthetik a daru működését vagy irányíthatnak legóvonatot is.

 

Számos szegmens lett berendezve a márványcsarnokban. Az interaktív játszóházakat és tematikus programokat ajánló Kockabarátok Duplo és vegyes Lego játszósarok mellett két építőfalat, vonat- és villamos irányítási rendszert, óriás daru játékos vezérlését is kínálják a gyerekeknek szombaton és vasárnap a fürdő nyitva tartási ideje alatt.

 

Igen, egyebek mellett egy hatalmas szőnyeg Legóval van tele a padlófűtött helyiségben.

 

Az ügyesebbek a pneumatikus asztalon pumpák segítségével tudnak egy motort elindítani, míg egy másik pingponglabda-továbbító rendszerrel, szitakötővel, macskacsontvázzal van megpakolva.

 

A reprezentatív kiállítóasztallal a nemrég megnyílt gyermekvilághoz igazodnak. A karibi kalózhajók mozgalmas csatája mellett a bennszülöttek illetve egy erőd mindennapjaiba nyerhetnek betekintést, igaz, ezeket csak távolabbról szemlélve.

 

A Kockabarátok egy kiállítói közösség. Tematikus rendezvényeikkel olyan területen szólítják meg a fiatalokat, melyet alapvetően a Lego határoz meg, így családi programjaik, gyermektáboraik vagy akár céges tréningjeik tematikáját nem egyszer a Star Wars, a haditechnika, western világ vagy a szuperhősök köré építik.

 

fotó: Kacsúr Tamás