Fesztivál télen? Simán! Harmadjára is Made in Pécs

Baranya - szerző: HH/MTI

Csaknem 120 pécsi zenekar részvételével rendezik meg a harmadik Made in Pécs Fesztivált január 6-án hat belvárosi helyszínén. A fesztiválra 6000 résztvevőt várnak a szervezők.

 

Az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztivált a tavaly megkezdett akusztikus turnéjának lezárásaként a Punnany Massif különleges belvárosi helyszínre kerülő akusztikus koncertje indítja már január 5-én este. A 118 pécsi együttes 500 zenészének részvételével zajló, 20 perces koncertekből álló ingyenes kezdeményezés újdonságaira térve jelezte: hét friss és érdekes zenekar, illetve négy lemezlovas érkezik a pörgő könnyűzenei életéről híres Liverpoolból. Mint Gellai Gergő főzervező jelezte, azért esett választásuk az angol városra, mivel Pécset – hasonló okokból – a magyar Liverpoolként is emlegetik.

 

A fesztiválon mások mellett fellép a Psycho Mutants, a gézakékazég, a Mongooz & the Magnet, a Pixelplant, a Rokokó Rosé és Sárközy Zoltán, a 30Y billentyűse. A január 6-án délelőtt tíz óra és éjfél között hallható koncertek után elektronikus zenei partikat is rendeznek.