Előzetesben – így történt az autópályás gyilkosság

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Harminc napra jogerősen elrendelte az előzetes letartóztatását pénteken a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája annak az 52 éves német állampolgárságú férfinak, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében december 5-én megölte bolgár ismerősét.

 

 

A gyanúsított ismerőse halála után visszatért Ausztriába, ahol másnap elfogták. A férfit csütörtökön adták ki a magyar hatóságoknak.

 

Az Ausztriában élő férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfi elhatározta, hogy megöli bolgár állampolgárságú ismerősét, aki nem fizette vissza a korábban neki adott kölcsönöket. Miután megtudta, hogy a sértett Ausztriából Bulgáriába kíván utazni, magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határra hajtott, hogy ott bevárja a sértettet. Onnan autóval követte a bolgár férfit egészen az M5 autópálya csengelei pihenőjéig.

 

Itt a gyanúsított megvárta, amíg áldozata elalszik, majd az ajtó üvegén bekopogott. A sértett felébredt, meglátta a gyanúsítottat, és megpróbált a helyszínről elhajtani, erre a gyanúsított több lövést adott le rá. A lövések a bolgár férfi mellett ülő osztrák állampolgárt is elérték. A bolgár férfinak még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, azonban ott a leállósávban megállt és meghalt. Az életveszélyes állapotban lévő utasa életét az időben elvégzett műtéti beavatkozás mentette meg.