Kigyulladt tuják, garázs és erkély mellett balesetek is adtak munkát a tűzoltóknak

Kigyulladt tuják, garázs és erkély mellett balesetek is adtak munkát a tűzoltóknak

Belföldi hírek - szerző: HH/OKF

Országszerte okoztak kisebb tüzeket a nem körültekintően használt tűzijátékok, és számos balesethez is riasztották a tűzoltókat szilveszterkor – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

 

Az óév utolsó napján 157 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba országszerte.

 

Pirotechnikai eszközökkel összefüggésben összesen tizennégy esethez riasztották a tűzoltókat – modnta Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője. Példaként kiemelte, hogy Decsen egy garázs gyulladt ki, a fővárosban erkélyen keletkezett tűz, több településen a sövény, tuják kaptak lángra a pirotechnikai eszközök miatt.

 

Fegyverneken egy lakóépület egyik szobájában keletkezett tűz. Az oltási munkálatokat végző törökszentmiklósi és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók az épület átvizsgálása közben egy holttestet találtak az ingatlanban.

 

Gyomaendrőd szélén a késő esti órákban gyulladt ki egy ház. Itt nem sérült meg senki, de az épület lakhatatlanná vált.

 

Emellett számos közúti baleset is történt, mely munkát adott a katasztrófavédelem szakembereinek. Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Százhalombatta térségében kisbusz és személyautó karambolozott. A balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg.

 

A Veszprém megyei Kamond településen százhatvan ember maradt áram nélkül, miután villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi szilveszterről Újévre virradó éjszaka. Hatvannál pedig egy vasúti átjárót biztosító fényjelző készüléknek ütközött egy autó az új év hajnalán.

 

A Kemecsét Nyíregyházával összekötő alsóbbrendű úton egy furgon borult fel, míg Jásztelek és Alattyán között a 32-es úton, továbbá Győrteleknél, a Tunyogmatolcsra vezető útszakaszon is az útról letérve borult az árokba egy-egy autós.

 

Budapesten, az Örs vezér terén, éjjel oszlopnak csapódott egy személygépkocsi. Hétfő reggel pedig a 11. kerületben, a Szajol és a Kecskeméti József utca kereszteződésében kerítésnek ütközött és azon fennakadva állt meg egy gépkocsi.

 

Szintén hétfő reggel Pécsen a Táncsics Mihály utcában villanyoszlopnak ütközött egy személyautó. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A balesetben senki nem sérült meg.