Ismeri a Facebook legmorbidabb funkcióját?

Technológia - szerző: HH

Hagyatéki kapcsolattartót is meg lehet adni a legnagyobb közösségi oldal beállításai között. A funkció arra szolgál, hogy az oldal tulajdonosának halála esetén egy kijelölt személy alapvető beállításokat tudjon elvégezni.

 

Az emlékoldal feladata, hogy a családtagok, ismerősök megosszák rajta az emlékeket, láthassák azt, amit az elhunyt adatvédelmi beállításai révén meghagyott. A beállítások között található menüpontban adható meg az a személy, aki az emlékoldallá alakított profilt kezelheti. Ő lesz a hagyatéki kapcsolattartó. Az olyan fiókokat, amelyekhez nem tartozik hagyatéki kapcsolattartó, nem lehet megváltoztatni.

 

Amikor az adatlapon az elhunyt személy neve mellett megjelenik az emlékére szó, már csak néhány funkció érhető el a hagyatéki kezelő részére. Az adatvédelmi beállításoktól függően a fiókhoz tartozó ismerősök megoszthatják az emlékeiket az emlékoldallá alakított idővonalon, az adatlap pedig nem jelennek meg olyan nyilvános helyeken, mint például a Kit ismerhetek? funkció, a hirdetésekben és a születésnapi emlékeztetőkben.

 

Ha valaki meghalt, Facebook-profilja könyörtelenül megmarad. Az emlékoldallá alakított fiókokba senki nem tud bejelentkezni, de aki kezeli ezt a profilt

     válaszolhat az új ismerősnek jelölésekre,

     frissítheti a profilképet és a borítóképedet,

     kérheti a fiók eltávolítását.

 

Nem jogosult viszont

     belépni a fiókba,

     bejegyzéseket, fényképeket, megosztott dolgokat módosítani,

     üzenetet elolvasni,

     ismerőst eltávolítani,

     új hagyatéki kapcsolattartót megjelölni.