A lábára varrt Bambi buktatta le

Baranya - szerző: HH

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki az autójának rendszámát szigetelőszalaggal ragasztotta át, majd tankolás után fizetés nélkül távozott egy pécsi benzinkútról. A mutatvány egy Bambit ábrázoló tetováláson csúszott el.

 

A vádlott gépkocsijának rendszámtábláján szereplő számjegyeket ragasztotta át szigetelőszalaggal, majd az így meghamisított forgalmi rendszámú autóval 2016. májusában tankolt egy pécsi benzinkúton. A vádlott a töltőállomásról fizetés nélkül távozott, azonban a biztonsági kamera rögzítette az eseményt – közölte dr. Varga- Koritár György főügyész.

 

A nyomozó hatóság ismeretlen tettes ellen kezdte meg az eljárást, azonban részben a gépkocsi rendszáma, részben pedig az elkövető lábán lévő jellegzetes állatfigurát – Bambit – ábrázoló tetoválás alapján sikerült azonosítani a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

 

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt ellene, mivel azzal, hogy átragasztotta a rendszámtáblán szereplő számjegyeket egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettét valósította meg, amit a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Emellett szabálysértési eljárás is indult ellene, mivel a benzinkútnak közel 15 ezer forint kárt okozott.