Gyakorlat segíti a tűzoltók munkáját

Helyi - szerző: HH

Ellenőrző gyakorlatot tartottak az idősek otthona épületében a siklósi tűzoltók. A művelet célja, hogy az épülettel megismerkedve egy esetleges éles beavatkozás során a lehető leghatékonyabban tudják végezni az ott lakók mentését is.

 

 

A tűzoltók négy járművel érkeztek a helyszínre, ahol egy kitalált szituáció szerint tűzből, a füsttel telített többszintes épületből való mentést, szerelést és oltást gyakorolnak.

 

A hasonló gyakorlatok helyszínén a felvonulási területeket, menekítési útvonalakat, a közművek kizárási lehetőségeit, vízvételi helyeket és az épület sajátos veszélyforrásait valamint a segítségükre szolgáló berendezéseket is megismerik a tűzoltók – felfedve az esetleges hiányosságokat is. A valódi vészhelyzet során így már meglévő készségekkel tudnak beavatkozni, mely az idősek mentését és a tűz oltásának munkálatait is nagyban meggyorsítja.

 

Hasonló, legfeljebb néhány órát igénylő gyakorlatot rendszeresen tartanak a nagyobb intézményekben, szállodákban, így például az óvodában vagy a kórházban is.

 

frissítés | a gyakorlaton a mohácsi és sellyei hivatásos tűzoltók is részt vettek 1-1 újabb járművel.