Folytatódik a PTE középiskolásokat célzó Kreditpróbája

Folytatódik a PTE középiskolásokat célzó Kreditpróbája

Baranya - szerző: PTE

Ismét jegyet, kreditet szerezhetnek a középiskolások a pécsi bölcsészkaron, ugyanis februárjától folytatódik a Kreditpróba, amelyet a PTE Bölcsészettudományi Kara indított középiskolás diákok számára.

 

 

A Készülj az egyetemre az egyetemen! címet viselő kezdeményezésprogram keretében a kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatás atmoszférájáról. A diákokat olyan valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret. Az órákat a késő délutáni időpontokban tartják annak érdekében, hogy a diákok az iskolai tanóráik végeztével kényelmesen részt vehessenek az általuk kiválasztott kurzuson.

 

A diákok választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek, vagy érdemjegyet is szereznek. A program lényeges vonása, hogy aki érdemjegyet szerez, az el is nyerheti azt pár évvel később, amennyiben egy sikeres felvételi vizsgát követően a PTE bölcsészkarának hallgatójává válik. Aki eredményesen teljesíti az adott kurzust, kap egy oklevelet, amit majd tényleges hallgatóként érdemjegyre válthat és megkaphatja érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az adott kurzus.

 

A Kreditpróba nem felvételire felkészítő program, tehát nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek.

 

A programra elsősorban 11-12. évfolyamos diákokat várnak, de szívesen látják a 10. évfolyamos érdeklődőket is. A képzés ingyenes, jelentkezni elektronikusan lehet 2018. február 12-ig a PTE BTK honlapján keresztül.