Ez vádra megy – idős, mankós férfit vert a földön, könyörgő élettársát is leütötte

Baranya - szerző: HH

Az idős házaspár férfi tagja mankóval sétált, amikor valaki mögéjük lépett és elkezdte ütni. Az asszony segíteni akart, de őt is arcon vágták. Az ügyészség vádemelést javasol.

 

A támadás helyszíne. fotó: ügyészség

 

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy mankóval közlekedő személyre támadt – közölte dr. Varga- Koritár György főügyész.

 

Az elkövető még szeptemberben az esti órákban pécsi lakása előtt észrevette a mankóval közlekedő 60 éves férfit, amint élettársával sétált. A támadó aljasul mögéjük lépett, rájuk kiabált, majd minden előzmény nélkül kirúgta a férfi kezéből a mankót, aki ettől a földre zuhant. Ekkor a vádlott rugdosni kezdte, többször erősen fejbe is találta.

 

Az ütlegelést látva az élettárs könyörögni kezdett, hogy hagyjon fel a veréssel és megpróbálta a támadót lefogni, de ez csak olaj volt a tűzre: arcon ütötte a nőt, majd a vállánál fogva őt is ellökte. Ezután a támadó mankót a földről felvéve kezdte ütni a földön fetrengő idős férfit, amikor megunta, egyszerűen elsétált, csak a rendőrök találtak rá.

 

A sértett a bántalmazás következtében számos sérülést szenvedett, így többet között orrcsontja is eltörött – közölte az ügyészség. Ha a támadót a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt bűnösnek találják, öt évig terjedő börtönt is kaphat.