Az OMSZ szerint havazik, még figyelmeztetést is kiadtak

Belföldi hírek - szerző: HH

Nekiállt esni a hó, ezt követően az idén csak farkast kiáltó Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranyára.

 

A havazás veszélye miatt szombatra a fél országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésük szerint Baranya mellett Budapesten és Pest megyében, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés a havazás miatt.

 

Úgy vélik, napközben többfelé várható intenzív csapadék, a Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén több helyen és Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás formájában. A hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat. Síkvidéken általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitásának függvényében pár centiméter vizes hó több helyen is megmaradhat. Az intenzívebb csapadék szombat estére északkeletre szorul vissza. Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a sok eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Itt a nap folyamán 20 milliméternél több eső is hullhat. Kiemelték továbbá, hogy este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

 

Régiónkban a havazásból délutánra havaseső lesz, szombaton a hőmérséklet 3 fok körül alakul. Vasárnap még a nap is kisüt.