Félévzárás: jó átlag, kevesebb hiányzás

Félévzárás: jó átlag, kevesebb hiányzás

Helyi - szerző: HH

Az osztályok átlaga 4 egész felett van, annak ellenére, hogy félévkor keményebben fog a pedagógusok tolla – mondta Kiss József Levente. A Kitaibel Pál Általános Iskola igazgatója az évközi értékeléssel kapcsolatban leszögezte, a 438 diák tanulmányi eredménye gyakorlatilag a korábbi években tapasztaltak és az elvárások szerint alakult.

 

A nagy létszámú osztályok próbára teszik mind a pedagógusok, mind a gyerekek türelmét és energiáját. A harkányi iskola hat osztálya bír harminc feletti létszámmal, ám a tanulmányi eredmények ott sem maradnak el az átlagtól – értékelte az igazgató. Hozzátette, javultak a hiányzási mutatók, kevesebb igazolatlan hiányzást jegyeztek, mint tavaly ilyenkor.

 

Félévkor kilenc diák tanulmányi eredménye bizonyult valamely téren elégtelennek, hármójuké több tárgyból is. A legnehezebb tárgyaknak a matematika, a fizika, a földrajz, az irodalom és az angol bizonyult. Magatartás és szorgalom tekintetében kirívó esetről nem tudott az igazgató beszámolni Az elmúlt évek átlagához hasonló az idei értékelés, összesen 14 kettes magatartás és 16 kettes szorgalom került a 438 félévi bizonyítványba, míg a nebulók kétharmada példás vagy jó minősítéssel büszkélkedhet e téren.

 

Az alsóból felsőbe került diákok több tantárggyal és több tanárral találkoznak, mint korábban. A változások a korosztály számára több kihívást jelent, ezért a pedagógusok és szülők is sokszor aggodalommal tekintenek erre az időszakra. Figyelemmel kísérjük a negyedik osztályból ötödikbe való átmenet során a gyermeket, idén azt a megállapítást tettük, hogy összességében az osztályok megtartották az eredményeiket - mondta Kiss József Levente a tavaly év végi és az idei félév mutatóit összehasonlító vizsgálatra mutatva.

 

Az elvárások vagy a különböző körülmények miatt segítséget igénylő gyermekeknek iskolai segítségnyújtásra régóta volt igény, ezért decembertől a pedagógusokkal és a gyermekek szüleivel szorosan együttműködő iskolapszichológus is tevékenykedik az intézményben.

 

A továbbtanulással kapcsolatban Kiss József Levente közölte: a nyolcadikosok jelentkezési lapjai már össze vannak készítve, a tendenciának megfelelően a gyerekek 70-80 százaléka érettségit adó középiskolába jelentkezik. A felvételi eredmények április elejére válnak ismertté.

 

A tanév elején egy új bútorokkal felszerelt osztálytermet vettek használatba, februárban pedig elindult a Menő menza program, mely a beszerzések előkészítésének szakaszában van, és 2019 második feléig megannyi reformot hoz az étkeztetésbe. Ezek mellett a fejlesztések sorában előre mutatva Kiss József Levente a kosárlabdapálya lefedését jelölte meg, mely az év hátralevő részében a testnevelésórák tárgyi feltételeit hivatott javítani.