Rezsiszilárd fellépett az olcsóság agarai ellen

Gazdaság - szerző: HH

Németh Szilárd az Eliosról szóló jelentés után provokációnak fogta fel a szolgáltató árcsökkentését, és felszólította az E.On-t, hogy ne csökkentse a gázárakat. A szolgáltató felcsúti áramszünettel válaszolt.

 

A rezsicsökkentés vasökle szerint aki az E.On olcsóbb árát fizeti, az kimegy a szabadpiacra. A kormánypárt kétségtelenül legeszesebb katonája, a rezsicsökkentését felelős agytröszt úgy látja, az energiaszolgáltató ajánlatával Brüsszel oldalán száll be a politikai adok-kapokba. Azt vizionálja, hogy az Európai Unió meg kívánja szüntetni a tagállamokban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében. Azt mondta:

 

Az E.On-nak meg azt javasolnám, hogy egy kicsit vigye hátrébb az agarakat, ne avatkozzon bele a választásba, mert azt hiszem, hogy a kampány időszakában ilyet – ami egyébként indokolt lehet üzleti szempontból – nem szerencsés bejelenteni.

 

Míg az EU területén 2015-16-ban átlagosan 10,5 százalékkal csökkentek a gázárak, az magyar gáz ára sehol sem látott mértékben, 1,5 százalékkal nőtt, igaz, még így is a negyedik legolcsóbbnak számít. A fizetéshez képest más a helyzet, arányosítva itt a legdrágább.

 

Az E.On ezt követően kihirdette, hogy március 2-án áramszünet lesz Felcsúton.