Kisgyermekes családok felé nyit a Dráva Hotel

Helyi - szerző: HH

A Kids Oasis programban gyermekbarát minősítést kapott a harkányi Dráva Hotel. Az egyik legmagasabb minősítéssel zárult vizsgálat során a gyermekek öröme, kiszolgálása és biztonsága mellett a kisgyerekes szülők kényelme is szempont volt.

 

 

Harkány korábban nem feltétlenül a gyermekes családok számára volt ideális, de látszik a szándék a város és a fürdő részéről is, mellyel gyermekbaráttá kezdik alakítani a környezetet – mondta Sághy Attila. A tavalyi évben mintegy 32 ezer vendéget fogadó Dráva Hotel igazgatója hozzátette, ők is pontosan ennek szeretnének megfelelni a programban való részvétellel, mellyel Harkányban egyedülállóak. Célkitűzésük szerint a kisgyerekes családokat szólítják meg, felkészítve számukra is szuperior szobáikat és a kemping apartmanjait, és egy külön játszószobát is kialakítva.

 

A különböző megfelelőségi szinteken elnyerhető és két évre szóló tanúsítvány négy szélforgóig minősíti a szállodákat – magyarázta a követelményrendszerrel kapcsolatban, hozzátéve, azok elsősorban a gyerekekre irányulnak, és a szolgáltatásokon túl a megkülönböztető bánásmódot is vizsgálja. Mindezek mellett a program kitér a szülők tartózkodásának segítésére is egyebek mellett olyan berendezésekkel, amiket így már nem kell otthonról elhozni. Ilyen például a bébiőr, a cumisüveg melegítő, a bérelhető babakocsi, a bébiétel és a gyermekekre specializálódott reggeli étkeztetés és a vacsora, vagy például az élvédők, sarokvédők, gyermekfürdető kád és fellépők. Az elmúlt időszakban a közösségi mosdókban pelenkázót is kialakítottak.

 

A szálloda a helyi piacból is igyekszik kiszakítani egy szeletet infraszaunáival, gőzkabinjával, melegvizes beltéri medencéjével, és a szépészeti beavatkozáson átesett sószobával. A régióból érkezőket a wellness részleg mellett egy újonnan berendezett magas minőségű fitneszteremmel is várják.