Bejelentették az első jelölteket választókörzetünkben

Életmód - szerző: HH

Áder János Magyarország köztársasági elnöke az általános országgyűlési választásokat április 8-ra tűzte ki. A választójoggal rendelkező magyarok immár nyolcadik alkalommal dönthetnek arról, hogy kikre bízzák az ország ügyeinek intézését.

 

Jelöltté az válhat, aki az egyéni választókerületében legalább 500 lakó ajánlását gyűjti össze és adja le a választási irodának március 5-ig. Az e szám feletti aláírásoknak nincs gyakorlati jelentősége, mint ahogy a bejelentés sorrendjének se. Egy állampolgár több jelölt ívét is aláírhatja.

 

Harkányban a négyes választókör valamely jelöltjére lehet letenni a voksot. Négy szavazókör lesz kialakítva, így az iskolában, a művelődési házban, a bolgár múzeumban valamint a terehegyi faluházban járulhat a 3.627 választópolgár az urnák elé. Azt, hogy ki mely városi körzethez tartozik, a választási iroda levélben közölte a szavazásra jogosultakkal.

 

A négyes szavazókörben – amihez Harkány és Siklós is tartozik – a pártok által delegált jelöltek mellett függetlenek is megmérettetik magukat. Ennek megfelelően nyilvántartásba került jelöltek egyelőre nincsenek, az első bejelentett indulók a fideszes Nagy Csaba és az MSZP-Párbeszéd által jelölt szigetvári polgármester, dr. Vass Péter.