Életszínvonalát emelte volna meg, de csak a fogda kényelméig jutott

Baranya - szerző: HH

Egy 2016 nyarán munkanélkülivé váló pécsi férfi alkalmi munkái nem bizonyultak elégnek az elvárt életszínvonalhoz. Elhatározta, hogy kábítószert fog árulni, és a befolyt összegből fedezi szükségleteit.

 

 

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntettének kísérlete miatt emelt vádat férfi ellen.

 

A vádlott ismeretlen személytől különböző típusú kábítószereket vásárolt, beszerezte annak az adagolásához, valamint csomagolásához szükséges digitális mérlegeket, simítózáras tasakokat is. A mutatvány lakossági bejelentést követően 2017. májusában bukott meg, melynek során kábítószert, valamint az adagoláshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

 

A lakásban talált kábítószer mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A kábszeren túl lefoglalásra került 49 darab töltény is, melynek tartására a nem rendelkezett engedéllyel a díler.

 

A férfi cselekménye többek között a kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének, valamint a lőszerrel visszaélés bűntettének a megállapítására alkalmas, melyek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5-20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető – közölte lapunkkal dr. Varga-Koritár György főügyész. A férfi előzetes letartóztatásban értesült a vádemelésről.