A Terehegyi Tavaszköszöntőn mutatkozik be a Harkányi Street Band

Helyi - szerző: HH

Negyedik alkalommal rendezik meg Terehegyen a Tavaszköszöntő ünnepet. Az elmúlt években egyre nagyobb és népszerűbb közösségi rendezvényre március 24-én kerül sor.

 

A lovas felvonulás fél tizenkettőkor indul a strand főbejárata elől. A fellépők mellett az állandó programok sorában légvár, pónilovaglás, körhinta és gyerekjátékok várják az érdeklődő családokat, ahol a Kézművesek Baranyai Egyesületének Aprómarok műhelye a húsvét jegyében kézműves foglalkozást is tart. A hűvösebb időre fűthető sátorral készülnek a szervezők.

 

Az esemény fő mozgatórugója, Gitta Gábor közölte: a rendezvény célkitűzései közé tartozik, hogy minden évben támogathassanak egy alapítványt vagy egyesületet. A kitelepülő árusoktól ezért idén sem kérnek pénzt, helyette az értékhatár nélkül felajánlott termékeikből tombolát sorsolnak, aminek bevételét idén a kézműves foglalkozásokat tartó és a rendezvény létrehozásában is segédkező Kézművesek Baranyai Egyesülete kapja.

 

A programok között Tösmagi Erzsébet citeraművész előadása, a harkányi óvodások és általános iskolások műsora, a Harka Táncegyüttes valamint a Harka Dalkör fellépése is szerepel, de itt lesz a Der Harkányer singvögel khor és a Horvát nemzetiségi énekkar is.

 

Hivatalos bemutatkozó előadását tartja a Harkányi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai által alapított Harkány Street Band, a rendezvények sorát pedig a Favorit zenekar zárja, aki 18 órakor lép a színpadra.