Egy hét alatt két díjat is nyert a fesztivál

Életmód - szerző: HH

Még fel sem ocsúdtak a Zsolnay Fényfesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő munkatársai a pénteki örömből – amikor elnyerték a Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat, – szerdán máris újabb díjátadóra utazhattak Budapestre, ahol megkapták a Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál nívódíját.

 

Nagyon hamar, már egy éven belül nemzetközi hírű lett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. által szervezett Zsolnay Fényfesztivál. Az Európai Fesztiválok Szövetsége minősített európai fesztiválként tartja nyilván a rendezvényt. Kiemelt, ajánlott európai fesztivál lett a befogadó kapacitását 100%-osan kihasználó rendezvény – áll a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara indoklásában. A szervezet a február 23-i Baranya Megyei Üzleti Estélyen adta át a megyei gazdasági díjakat, ahol a kamara elnökségének döntése alapján a Zsolnay Fényfesztivál szervezői elnyerték a Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat.

 

Elnökségünk kifundálta, hogy az év minősített fesztiváljai közül az általa gondolt legemlékezetesebbeket nívódíjjal jutalmazza. Ez az elismerés amolyan kollektív szubjektivitáson alapuló le a kalappal! vélemény – írja a Magyar Fesztivál Szövetség. Ebbe a szűk – idén összesen 4 díjazottat felvonultató – társaságba került a Zsolnay Fényfesztivál, ugyanis február 28-án elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál nívódíját. A díj tisztelgés az elkötelezett közösségi ember, népművelő előtt és tisztelgés a 2017-es fesztiválok emlékezetes szakmai eredményei előtt – írja az MFSZ.

 

Az újabb díjakkal hatra nőtt a Zsolnay Fényfesztivál elismeréseinek száma, ami különösen figyelemreméltó eredmény abban a tekintetben, hogy csupán 2016 óta létezik a fesztivál – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője. Egyúttal hozzátette: – Nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek, de nem sütkérezünk a dicsfényben, gőzerővel dolgozunk azon, hogy az idei Zsolnay Fényfesztivál is maradandó élményt nyújtson a résztvevőknek.