Harkány mellé sorakozva képviseli magát a térség

Helyi - szerző: HH

Harkány, mellett a régiós törekvésnek megfelelően Siklós, Villány és Pécs is megjelent az évad első nagyobb turisztikai eseményén, a budapesti Hungexpoban tartott Utazás Kiállításon. A háromszáznál is több célpontot felsorakoztató rendezvénnyel párhuzamosan tartják a Futó Expót, a Bringaexpót és a 6. Járatlan Utakon Fesztivált, így közel 30 ezer látogatóra számítanak a négy nap alatt.

 

Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódással összefüggő feladatokért felelős kormánybiztos is a stand vendége volt.

 

A kiállítás – melynek idei díszvendége Hévíz – március elsején nyitotta kapuit, az első nap a turisztikai szakmáról szólt, előadásokkal tarkítva, míg a hétvége inkább a fesztiválhangulatot idézi. Sok egyéb mellett ételudvar várja a látogatókat, míg a szervezők Dumaszínházzal; Kovács András Péterrel, Aranyosi Péterrel és Badár Sándorral valamint a Happy Dixieland Banddel is készülnek.

 

A turizmus irányának és az átgondolt céloknak megfelelően desztinációként vagyunk jelen a kiállításon – mondta Mojzes Tamás. Siklós és Harkány mellett Pécset és Villányt is képviseljük – szögezte le a Harkányi Turisztikai egyesület titkára. Mint jelezte, Harkány a fő kiállító, aki mellé Siklós társkiállítóként sorakozott fel, míg Villány és Pécs betétprogramokkal, kiadványaikkal jelennek meg a standon. A térség élménykínálatát a VÁRaBORaVÍZ szlogennel szeretnénk bemutatni – fogalmazott.

 

A kiállításon a Borút nem, de néhány önálló villányi borász jelen van, akik a szombati napon kóstolóval csábítják térségünkbe a közönséget.