Börtönt kapott, mert lovaskocsival kergetett szét egy családot

Baranya - szerző: HH

A Siklósi Járásbíróság ítéletet hirdetett abban az ügyben, amikor egy ormánsági falu lakosa lovaskocsival kergette szét az ismerőseit.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, emberünk 2016 október 5-én, egy Baranya megyei faluban ittasan verte a lovát az utcán. A későbbi sértett épp arra sétált feleségével és kislányukkal, akik a lovak láttán kimentek a járdáról az úttestre. A vádlott ekkor kiabálni kezdett velük, majd két lóval befogott az úttest másik oldalán egy kocsibejáróban álló lovaskocsiba, és a lovakat ostorcsapásokkal indítva, elindult a járművel a család irányába. A másik férfi ekkor a gyermekét felrakta egy ott parkoló gépkocsi motorháztetejére, ő pedig az árokba ugrott, mert nem kívánta magát elüttetni.

 

A vádlott ezt követően megfordult a lovaskocsival, és az idő közben útra visszamerészkedő sértettet ismét el akarta ütni – aki újfent az árokban kötött ki. Az újkori gladiátor ekkor bement az udvarába, és immáron békén hagyta a falu népét.

 

M. L.-t közúti veszélyeztetés bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is a siklósi bíróság. A vádlott és védője felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet még nem jogerős.