Harka legendáját dolgozták fel a tanulmányi versenyen

Helyi - szerző: KT

Negyven, a mohácsi tankerület iskoláiból érkezett diák számára tartottak vetélkedőt a harkányi általános iskolában. A gyógypedagógiai nevelésben és oktatásban részesülő diákok tanulmányi versenye a Harka legendát dolgozta fel.

 

 

A tanulásban akadályozott diákok két hete Mohácson rendezett versenye az irodalom jegyében zajlott, mely során a harkányi diákok csapata bizonyult a legeredményesebbnek. Szerda délelőtt a Kitaibel Pál Általános Iskolában a különböző iskolák diákjaiból álló vegyes, korosztályos csoportok a nyelvtan területén mutatták meg tudásukat. A szervezők által feldolgozott harkányi legenda köré olyan kihívások elé állították a 3-8. osztályos tanulókat, mint a szókereső, helyesírási és szövegértési feladatok.

 

A versenyzők sorában a siklósi Batthyány Kázmér és Kanizsai Dorottya valamint a Sztáray Mihály, a Magyarbólyi Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, a mohácsi Meixner Ildikó Speciális Szakiskola, a kémesi Munkácsy Albert, a lippói Gárdonyi Géza és az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola tanulói szerepeltek a harkányi suli növendékei mellett.

 

A tanulmányi versenyt az iskola negyedikes diákjainak előadása segítette, akik felkészítése Ambrus Valériának köszönhető, míg a tornateremben tartott táncos feladatok Döme Róbertné Kalsz Zita munkáját is dicsérik. A tanulók felkészítésében Borosné Jandura Ivett és  Koza Zoltánné vett részt.

 

A harkányi iskolások közül Leib Dorina az 5-6. osztályos korcsoportban, Juhász Dzsenifer pedig a 7-8. osztályos korcsoportban lett első helyezett.

 

A 3-4. osztályos korcsoport egyéni helyezettjei között

1. helyezett Tormási Vanda és Kovács Tamara a siklósi református általános iskola tanulói,

2. Bogdán Krisztián a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI tanulója,

3. Bakos Szabina szintén a Mohács EGYMI-ből.

 

5-6. osztályos korcsportból:

1. Leib Dorina a harkányi iskolából,

2. Bognár Cintia Mohácsról,

3. Pál Patrik a siklós katolikus iskolából.

 

7-8. osztályosok közül

1. helyezett Juhász Dzsenifer Harkányból,

2. Orsós Ferenc Mohácsról, valamint

3. helyezést ért el Balogh Anna villányi tanuló.