Utcai rabló ellen emelnének vádat

Baranya - szerző: HH

Járókelők fogták el azt a férfit, aki még január 11-én késő este egy nő táskáját akarta ellopni Pécsen. A nyomozás után most vádemelést javasol a rendőrség a komlói férfi ellen.

 

Rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 23 éves komlói férfi ellen, aki 2018. január 11-én 22 óra körül Pécsen, a Zsolnay Vilmos úton megpróbálta elvenni egy nő táskáját. A férfi először mellkason ütötte, majd a hajánál fogva a földre húzta a nőt, miközben próbálta kitépni táskáját a kezéből. A bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedő nő táskáját végül nem sikerült ellopnia, mert az éppen arra haladó autósok megzavarták. Futva próbált menekülni, de utolérték, majd a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök a rablót előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként, amely során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A gyanúsított ellen – előzetes letartóztatása mellett – folytatott nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. Az elfogásban közreműködő három férfinak a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője köszönőlevélben fejezte ki elismerését.