Évértékelés – 21 versenyen 400 érmet szereztek a harkányi úszók

Helyi - szerző: KT

Az elmúlt esztendőt is értékelte a Harkányi Diák sport Egyesület (HDSE) Úszó Szakosztálya azon az évzáró rendezvényen, melyet szombat este tartottak az iskola falai között.

 

 

A 2017-es év legeredményesebb versenyzői a lányok közül Krutek Csenge, a fiúk sorában Spándli Dominik voltak, míg Tihanyi Patrik 100 méter gyorson és háton kétszeres magyar bajnok lett – összegezte Nemes János az eseményen. A fiatalok edzője kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóik közül kiemelte Kuszinger Áron, Fekete Zalán, Fischer Barnabás, Ahmann Bence, Sipos Dominik, Horváth Ágnes nevét is, míg a kicsik között megemlítette Várnai Petrát, Fedelevits Lorát és Boros Alízt, Boros Zsombort, Kuszinger  Mártont, Nemes Jánost, Weimer Ádámot, Lukács Botondot, Ábel Botondot is.

 

Mint elhangzott, az elmúlt évben a szakosztály összesen 21 versenyen járt ahonnan négyszáz érem mellett egy kupagyőzelmet, egy második és egy harmadik helyet is elkönyvelhettek: a hazai rendezésű Harkány Sprint mellett Sellyén második helyezettek lettek, míg a verőcei nemzetközi versenyen harmadikként végeztek a harkányiak. Mint Nemes János kitért rá, a sportolók Szarajevóban a legjobb külföldi csapatnak járó második díjat is megszerezték.

 

A megyei diákolimpiai döntőn is kiválóan szerepelt a 13 éves korosztály Kuszinger Áron, Fekete Zalán, Nagy Ákos, Fischer Barnabás alkotta harkányi váltója. Egyéni versenyzőként a március 24-én Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő döntőben Sipos Dominik, Horváth Ágnes és Krutek Csenge állhat továbbjutóként rajtkőre.

 

A külföldi szerepléseket összegezve az edző kitért rá: az elmúlt esztendőben Horvátországban, Boszniában, Szerbiában, Romániában és Szlovákiában is versenyeztek a dél-baranyai szövetség révén.

 

Az évet 62 versenyzővel kezdte a szakosztály, mely létszám a személyi változások mellett jelenleg is változatlan. A közösségben élversenyzőként 15-20 főt tartanak számon, rajtuk kívül eredményes versenyzőként 20-25 főt jegyeznek. A folyamatos utánpótlásképzés létszáma 15 főre tehető, a nyári és egészségügyi úszók pedig tízen vannak – részletezte Nemes János az egyesület tagjaira mutatva.

 

Az edző a HDSE vezetősége előtt kiemelte a szülők szerepét elsősorban az utaztatásban és a támogatásban, valamint kitért a munkaközösség jelentőségére is. Megjegyezte: az év eleji felkészülést harkányi szárazedzések mellett Pécsen kezdték, de immáron a tavaly is támogatást nyújtó Harkányi Gyógyfürdő Zrt. medencéjében edzhetnek az ifjú sportolók. Köszönetet mondott továbbá a Kitaibel Pál Általános Iskolának valamint a harkányi önkormányzatnak is.