Öt életet követeltek az utak hétvégén

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén az elmúlt hónapokhoz képest kevesebb, 63 személyi sérüléssel járó balesetez hívtak rendőrt. Halálosnak öt bizonyult, míg súlyos sérüléssel 23, míg könnyebbel 45 végződött. Ittas járművezetés miatt 38 személlyel szemben intézkedtek.

 

Halálos baleset Bagod közelében. Fotó: Varga György, MTI

 

Pénteken egy személyautó rohant az árokba az M5 autópályán, egy ember meghalt.

 

Teherautó gázolt halálra egy nőt a főváros XIII. kerületében szombat délután. Szintén szombaton a III. kerületben egy kerékpárost ütöttek el, aki a helyszínen meghalt.

 

Szombaton délelőtt 9 órakor Szatymaz és Kistelek között a Budapestről érkező személyvonat elsodort egy gyalogost. A nő a helyszínen meghalt.

 

Vasárnap a Zala megyei Bagod közelében történt nem sokkal fél kilenc után összeütközött két személygépkocsi. A balesetben egy 19 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette, egy nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos, további három ember – köztük két gyermek – pedig könnyű sérülést szenvedett.

 

Vasárnap este egy ember meghalt, amikor személygépkocsi és kisbusz ütközött össze a Nógrád megyei 21-es főúton Bátonyterenye közelében. Az autóban ketten utaztak, őket feszítő-vágó berendezéssel kellett kimenteni, de egyikük életét már nem sikerült megmenteni.