Vádat emeltek az ismerősét hasba szúró némettel szemben

Helyi - szerző: HH

Halált okozó testi sértésig fajult az az italozás, ami során egy Drávapalkonyán élő német hasba szúrta ismerősét. A német férfivel szemben az ügyészség vádemelési javaslatot tett – közölte a főügyész.

 

A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy Magyarországon élő német férfi ellen – ismertette dr. Varga-Koritár György.

 

Elmúlt év novemberében a német férfi a harkányi piacon italozott, majd ellopott egy utcán álló biciklit azért, hogy azzal menjen haza. A férfi útközben eltekert a későbbi sértett munkahelye mellett Harkány határában, aki biztonsági őrként múlatta az időt az építkezés szélén felállított lakókocsiban.

 

A vádirat szerint ott megállt, majd dobozos sörrel kínálta a sértettet, és közösen elkezdtek inni. Ezt követően a férfi újabb sörrel kínálta a sértettet, aki viszont azt visszautasította és az őrhelyként szolgáló lakókocsihoz ment. A német férfi követte, de az nem akarta vendégül látni, közölte vele, hogy oda nem mehet be. Ekkor a vádlott a zsebéből kivett egy 10 centi pengehosszúságú kést, majd egyszer hasba szúrta korábbi italcimboráját. A megszúrt férfi a földre rogyott, ahol a német rugdosni kezdte.

 

Mindezt látták a főúton arra közlekedő autósok, akik értesítették a rendőrséget és mentőket.

 

A szúrás a sértett hasüregébe hatolt, mely életveszélyes sérülést okozott így életveszélyt okozó testi sértés bűntette lett a nyomozás tárgya. A német cselekményét 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli a törvény büntetni.

 

Az eset előzményeiről korábban itt és itt számoltunk be.