Hargitai szerint Siklóson tolták meg a leginkább a fürdőfejelsztést

Baranya - szerző: HH

A megyében Orfűn, Mohácson és Sikondán is túlmutatóan Siklóson történt meg a legösszefogottabb és leglátványosabb, turizmussal összefüggő fürdő- és termálfürdő fejlesztés – mondta Hargitai János az EU-s fejlesztések nyílt napján tartott siklósi sajtótájékoztatón.

 

Ha akarunk valami mutatni az országnak azt kell mondani, hogy a legszebb fejlesztés Siklóson valósult meg – fogalmazott a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos a járásszékhelyen. A rendezvényen azt is bejelentette, hogy a jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban fejlesztési forrásként rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 2018 végére hiánytalanul ott lesz a pályázóknál.

 

Siklós nem pályázati forrásból, hanem önerős beruházásként építette a fürdőt 2008. és 2010. között. A vasárnapi eseménynek is helyet adó, hozzá épült szállodát később 1,2 milliárd forintból a Spa üzemeltetője, az Aquaplus állította fel, amihez 318 millió forint EU-s támogatást kapott. A György Zoltán nevével fémjelzett cég kapcsolódó fejlesztési tervei között szabadtéri csúszdapark és lakosztályok bővítése is szerepel.