Átadták a felújított bolgár múzeumot

Helyi - szerző: HH

Hétfő este átadták használatra a bolgár múzeum felújított épületrészét. A munkálatok az elmúlt két hónapban zajlottak, és az előteret, a nagytermet és a két vizesblokkot érintették.

 

 

Ki lettek cserélve a nyílászárók, megújult a város termálhálózatára kapcsolódó fűtési rendszer, kialakításra került egy kabáttároló átvevő pulttal, felújították a vizesblokkokat és a nagyterem is új fényben pompázik az új lámpatesteknek köszönhetően – sorolta Herendi Ferenc a nagyságrendileg ötmillió forintos beruházás részleteit. Az épületrész új függönyöket kapott, a vendégek kényelmét új asztalok és székek szolgálják, valamint a közeljövőben hangosítás beszerelését is tervezik. A falakat Futó László Pál többdimenziós képei díszítik.

 

Mint a művelődési ház vezetője elárulta, az épület hamarosan régi nevét is levetheti, de a keresztelő egyelőre csak halovány tervként fogalmazódott meg konkrétum nélkül. Az épület kisebb termeire mutatva jelezte, azok irattárként és raktárként funkcionálnak, a mostani felújításban egyedül a fa ajtajaik rendbetételével érintettek.

 

Az igazgató tájékoztatása szerint az impozáns épületet testületi ülések lebonyolítása mellett esküvők, konferenciák, előadások és egyéb közösségi rendezvényekre is igénybe lehet venni.

 

Baksai Tamás, Harkány polgármestere korábban azt közölte lapunkkal: az évtized óta kihasználatlanul álló épület felújítására azért nyílt lehetőség, mert a város anyagi helyzete stabil, a tervezett költségvetésben pedig biztos pontként rögzítettek azok a fejlesztési irányzatok, melyek szükségességét már korábban is meghatározták.

 

A nagytermet már az első rendezvényére rendezik be: március 20-án Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár látogat Harkányba. A 17 óra 30 perctől tartott lakossági fórum házigazdája Nagy Csaba lesz.