Meghalt a francia túszdráma hőse

Nagyvilág - szerző: HH

Meghalt az a rendőr, aki a pénteki túszdrámában megsebesült. A francia elnök terrorcselekménynek nevezte a dél-franciaországi túszejtést, ami a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketjében történt.

 

Az üzletben egy fegyveres férfi túszokat ejtett, miután több más helyszínen is lövöldözött. A támadásoknak három halottja és öt sebesültje van, köztük a rendőrök által agyonlőtt túszejtő. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

 

A rendőrök behatolásakor egyikőjük meghalt, míg agyonlőtték azt a támadáskor helyszínen tartózkodó rendőrtisztet is, aki a túszokért cserébe ajánlotta fel magát. Az akció kezdetekor már csak ő volt túszként az épületben, de nem tudott tárgyalni a támadóval. Azt, hogy ki lőtte agyon, nem közölték. A rendőrök szerint a támadó egy 36 éves marokkói férfi, korábban kisebb bűncselekményekért ítélték el. Nem sokkal a támadás előtt autójából szabadnapos rendőrökre nyitott tüzet, többet megsebesítve.

 

Péntek délután megtalálták a lopott autó tulajdonosát is, holtteste Carcassone-ban egy bokorban hevert, fejbe lőve, mellette egy több lőtt sérüléssel fekvő ember.