Évek óta elhanyagolt munkába kezd a Városgazdálkodás

Helyi - szerző: HH

A terület tisztításával, az elhalt és kidőlt fák eltávolításával kezdődik az Arborétum rendbetétele. Mint Marosi András, a Városgazdálkodási Zrt. vezetője jelezte, a korábban elhanyagolt terület mintegy nyolcvan érintett fája között olyan is akad, mely bármikor kidőlhet.

 

 

A korábban sétányt, pados pihenőket, szobrokat, gondozott sövényeket is rejtő, Siklósi út melletti területen tízezernyi fa található. A város testülete és a Városgazdálkodási Zrt. a tavalyi évben vette górcső alá, miként is lehetne ismét hasznosítani a példátlan szépségű városrészt. Erről szóló konkrét döntés még nincs, de az bizonyos, hogy a terület évek óta elmaradt rendezése nem halogatható tovább.

 

A törzskiválasztó gyérítést az erdészszakma is előírja – mondta Marosi András. Mint hozzátette, ez a korábbi években nem lett végrehajtva, ezért a természetes mortalitás, az elhalt fák  száma miatt szembe tűnő. Ha nem kezdik el a gyérítést és a karbantartási munkálatokat, egy esetleges későbbi parkosítás alkalmával a fák nem tudnak időben alkalmazkodni a változáshoz, és nem mutatnak szép képet – magyarázta. Hozzátette, a művelet végrehajtásához szükséges hatósági engedély megérkezett.