Újraindul a magyar hadiipar

Gazdaság - szerző: HH

Gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország – jelentette be a Simicskó István honvédelmi miniszter és Karla Slechtová cseh védelmi miniszter szerdán Budapesten.

 

 

Simicskó István elmondta: cseh licenc alapján első lépésben a fegyverek összeszerelése indul meg, majd 2019 januárjától a teljes gyártás Magyarországon lesz. Ez mintegy kétszáz embernek új munkahelyet is jelent majd. A miniszter azt mondta: újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Honvédség fejlesztésében, a magyar hadiipar újraindul. Azt is mondta, a magyar hadiipar újraélesztése során törekszenek arra, hogy elsősorban a V4-es országokkal együttműködve alakítsák hadiipari kapacitásaikat, és hogy különböző katonai képességeiket egymás erejét megsokszorozva fejlesszék.

 

A Cseh Köztársaság minden védelmi ipari együttműködést támogat a két ország között – mondta Karla Slechtová cseh védelmi miniszter. A most aláírt szerződés 100 millió euró értékben, 200 ezer lőfegyverről szól. E Magyarországon gyártott fegyverekből a cseh haderő is részesül majd – tette hozzá.