Visszalépett Alpár György

Baranya - szerző: HH

Megköszönöm a Baranya megyei negyedik számú választókörzetben élő, felelősségteljesen gondolkodó polgároknak az eddigi támogatásukat, azonban a mai napon visszalépek az országgyűlési képviselőjelöltségtől – jelentette be a térség egyik független jelöltje, a drávaszerdahelyi regnáló polgármester, Alpár György.

 

Az elmúlt időszakban többször jeleztem, fogalmaztam meg felháborodásomat a pártok választással kapcsolatos magatartásával kapcsolatban – írja, hozzátéve, sajnos neki lett igaza, a pártok tényleg nem érdekeltek a választók valódi képviseletében – fogalmaz közösségi oldalán. Szerinte öncélúan működnek, saját érdekeiket helyezik a térség valódi képviselete elé. Töredékszavazatokban gondolkodnak, miközben térségünket magára hagyták, ezzel valójában tönkretették.

 

Egy ilyen helyzetben, ahol még mindig Budapestről mondják meg, mit tegyenek a pártok helyi képviselői, nem jöhet létre valódi változás, nem jöhetett létre a térséget előmozdító megoldás. Így egy magamfajta, valóban a térségért elkötelezett embernek nincs más lehetősége, mint magára hagyni a pártokat a politika homokozójában. Természetesen településemet és a térségemet sem hagyom magára, folytatom 12 éve megkezdett munkámat – zárja közleményét.

 

Alpár György kérdésünkre elmondta, döntését saját elhatározásból hozta, párt nyomása abban nem játszott közre, pénzt nem kapott és nem is kért visszalépéséért. Mint mondta, az utolsó napig várt arra az egyeztetésre, mely a választások kimenetelét a régióban élők számára a legkedvezőbben alakította volna. Ezzel tehetem a legjobbat, hogy én ebből a játékból kiszállok – fogalmazott.