Budapesti éttermeket is kiszolgálna Cserdi helyitermék-raktára

Baranya - szerző: HH/MTI

Helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist létesít Cserdiben 250 millió forintos európai uniós forrásból az önkormányzat – hangzott el a túlnyomó többségében cigány lakosságú baranyai községben tartott pénteki projektnyitón.

 

A község egyedülálló terméke, a cigánylecsó zöldség-alapanyagainak tárolásához is használják majd a mintegy 400 négyzetméter alapterületű létesítményt – mondta Bogdán László (független) polgármester. Mint jelezte, mintegy harminc budapesti éttermeket fognak kiszolgálni zöldségekkel, a hűtőház a község 50-60 kilométeres körzetében egyedülálló lesz, és hat embernek ad majd munkát.

 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének fideszes elnöke úgy fogalmazott: könnyű volt megítélni a projekt megvalósításához szükséges pénzt, ugyanis az ötlet jó, a pályázat pedig valóságalapú. A Baranya 4-es választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje hangsúlyozta azt is, hogy a Cserdiben készülő termékek prémium minőségűek.

 

Bogdán László polgármester elmondta: a tervek szerint még ebben az évben elkészül az új logisztikai központ. A település önkormányzata több mint 1,1 hektár területen termel számtalan paprika- és paradicsomfajtát, és korábban gondot okozott a tárolásuk, indokolta a beruházás szükségességét a településvezető. Évente mintegy 130 ezer kilogramm zöldséget termelnek, harminc étteremmel vannak kapcsolatban – fűzte hozzá.