Egy retro korszak vége – elkezdődött a művház felújítása

Helyi - szerző: HH

A belső tér álmennyezetének és rácsainak lebontásával elkezdődtek a művelődési ház felújítási munkálatai. A közel 13 millió forintos beruházás nyárra készül el.

 

A nagyterem álmennyezetéről korszerű, LED-es lámpatestek világítják majd be a teret, a rácsok pedig szinterezve kerülnek vissza helyeikre. A parkettát magas minőségű és modern, fa hatású padlóburkolat váltja. A színpad felülete is új balettpadlót kap, köré pedig új függönyök kerülnek.

 

A hét folyamán a munkálatok az előteret is elérik, ezért a könyvtár látogatói csak az oldalsó, tér felőli bejáratot vehetik igénybe, ahova a parkolóiroda mellett elhaladva lehet jutni. A munkálatok előreláthatóan nyárra készülnek el.

 

Az előtérben a büfé könyöklő pultot kap és eltűnik a ketrechatású apácarács is, valamint kialakításra kerül egy ruhatár. Az üvegfelületeket gipszkarton fal váltja, az oszlopok és falak lábazati része pedig egységes faborítással lesz ellátva.

 

Herendi Ferenc, a 12,9 millió forintos, város saját költségvetését terhelő – önerős – beruházással kapcsolatban leszögezte: Harkány leglátogatottabb és legkihasználtabb közintézménye nem nézhet úgy ki, mintha a hetvenes évek óta most nyitották volna ki először. A Kulturális- és Sportközpont vezetője emlékeztetett, korábban ígéretet tett arra, hogy törekedni fog az intézmények lehetőségekhez mérten és igényeknek megfelelően való megújítására.

 

Az intézményi rendszerből legutóbb bolgár múzeum újult meg, ott a korábbi házasságkötő terem mellett az előtér, ruhatár és vizesblokkok kaptak új formát.