Szülők figyelem, hamarosan beiratkozás!

Helyi - szerző: HH

Készülődhetnek a legkisebbek, ugyanis megvan, mikor lehet beiratkozni a harkányi oviba és bölcsibe. A regisztráció április utolsó hetén esedékes, az izgalmas foglalkozásokkal teli új világ pedig szeptembertől kezdődik az apróságok számára.

 

A hét csoportot és több közel 180 gyermeket gondozó harkányi óvoda mintegy 40-50 gyermeket tervez felvenni jövőre a kiscsoportba, nagyjából annyit, mint ahányan az iskolába léptek tovább. A bölcsőde létszáma legfeljebb 14 fő lesz.

 

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozásokon vesz részt. Ez a kötelezettség újonnan most azon gyermekekre vonatkozik, akik 2015. szeptember 1. napja előtt születtek, és még nem járnak óvodába. Az oviba járás alól a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével a jegyző adhat felmentést.

A beiratkozás az óvodába április 23., 24. és 25-én, a bölcsibe április 24-én és 25-én 8 és 17 óra között lesz.

 

A procedúrához a gyerek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ- és lakcímkártyáját kell vinni, de szükség lesz a szülő személyazonosító igazolványára valamint lakcímkártyájára is. A sajátos nevelési igényű gyerekek esetében a szakértői vélemény is szükséges.